Tuesday, February 12, 2008

SEBZE KAPAMA

Tarif Defterinden aldığım bu yemek tek kalimeyle harikulade oldu ve bir hafta içinde üç kez pişirdim. Sıcak ya da soğuk nefis oluyor. Aynen anlatımıyla aktarıyorum. Miktarlar tamamıyla size kalmış. Teşekkürler Çağla Hanım...

  1. Tencerenin dibine iri kesilmis yesil biberler dizilir.
  2. Ustune verevine kesilmis hacuclar dizilir.
  3. Onun ustune kalin kesilmis domates halkalari serilir.
  4. Onun ustune gene kalinca kesilmis kereviz dilimleri kapanir.
  5. Uzerine 250 gr ispanak ( iri dogranmis) dosenir.
  6. Tencernin buyuklugune gore 1 veya 2 yemek kasigi biber salcasi serpistirilir.
  7. Biraz zeytinyagi gezdirilir, azicik tuz konur.
  8. Arzu edilirse iri sarmisak parcalari konur.
  9. HIC SU KOYMADAN kisik ateste pismeye birakilir.
  10. Pistigi zaman servis tabagina ters cevrilir, ceviremezseniz, oylece servis yapilir.

benim kullandığım miktarlar şunlar :

3 sivribiber

3 iri havuç

2 kereviz

3 orta boy patates

3 domates

250 gr ıspanak

5 diş sarımsak, kerevizin birkaç dal yaprağı

ve en son salçayı 1 tatlı kaşığı kullandım...

No comments:

Post a Comment